Peshmerga: ‘I voted five times’

July 27, 2009 at 11:45 pm | Posted in Turkmens | Leave a comment
Tags: , ,

IRAQ-KURDS-VOTE-PESHMERGA

A member of the security force in Duhok told Rudaw correspondent Diyar Salih that he voted five times yesterday. He had to vote for the Kurdistani List.  “Each time I was threatened that my salary would be stopped if I did not vote. And this while I had already cast my vote on Thursday.”

http://www.rudaw.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2098:peshmerga-ik-heb-vijf-keer-gestemd-exclusief&catid=173:verkiezingen-regio-koerdistan&Itemid=97

Peshmerga: ‘Ik heb vijf keer gestemd’

zondag 26 juli 2009 14:45

 

Duhok, 26 juli 2009 – De berichten dat vooral in Hewler en Duhok er sprake was van veel verkiezingsschendingen lijkt steeds aannemelijker. Een lid van de veiligheidskrachten in Duhok vertelde Rudaw-correspondent Diyar Salih dat hij gisteren maar liefst vijf keer had gestemd.

Volgens de Peshmerga in kwestie kunnen burgers moeilijk naar binnen en is een paspoort of identiteitskaart altijd vereist om een stemkantoor in te gaan. Maar voor veiligheidstroepen ligt dat anders. “Ik heb gisteren vijf keer gestemd. Ik moest op de Koerdistanlijst. Telkens werd mij gevraagd of ik opnieuw een stem wilde uitbrengen, op straffe van het stopzetten van mijn salaris. En dat terwijl ik donderdag al had gestemd,” zo zei de Koerdische militair, die zijn naam niet bekend wilde maken.

Verschillende bronnen dichtbij de overheid in Duhok zeggen dat Newshirwan Mustafa met zijn Gorranbeweging slechts 3 procent van de stemmen heeft gehaald. Terwijl Gorran [Veranderingslijst] de winst claimt in Slemani, erkent het dat het in Duhok en Hewler (Erbil) minder stemmen heeft gehaald, maar verwijt het de regering frauduleus gedrag. Het herhaaldelijk laten stemmen van ambtenaren en weigeren van stemmers behoren tot de overtredingen.  Het verlies in Duhok en Hewler van de Veranderingslijst zou hoger kunnen uitvallen dan het is, volgens de critici. (Foto: Rudaw)

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: